Microsoft Azure central for hurtig udvikling og global udrulning af Svitzers TugApp.

<

Med en ny app forenkler Svitzer arbejdsopgaverne for mere end 200 slæbebådsbesætninger verden over og sikrer korrekt faktureringsgrundlag. Modulbaseret udvikling i Microsoft Azure Mobile Apps minimerede udviklingstiden og gjorde det markant hurtigere og billigere at bygge appen, rulle den ud på globalt niveau og udvikle den fremover. Erfaringerne med Azure har været så gode, at Svitzer siden valgte at basere en række andre nøgleelementer af sin infrastruktur på Microsofts PaaS-platform.

 
Strikes-Winning-Down-at-Australias-Ports-032269-edited
 

"Med Azure Mobile Apps skar vi udviklingstiden ned til en tredjedel og gjorde arbejdet langt billigere, fordi langt det meste af udviklingen foregik direkte i skyen ved at koble elementer sammen."

Peter Nielsen, Global Infrastructure & Service Manager – Group IT, Svitzer A/S

 

”Med den nye app – TugApp – registrerer vores besætninger nemt samtlige nøgleelementer i et slæbebådsjob præcis, når de sker og med angivelse af tidspunkt og position. Appen giver os et nøjagtigt og entydigt datagrundlag, så vores fakturaer altid sidder lige i skabet. Vi kan også ’spole tilbage’ i et forløb og se, hvad der er sket hvornår.” siger Peter Nielsen, Global Infrastructure & Service Manager – Group IT, Svitzer A/S

Svitzer er et rederi under Maersk-gruppen med mere end 200 slæbebåde, der opererer verden over og ofte under krævende forhold, der fordrer fuld opmærksomhed fra besætningens side. Prisen på den enkelte opgave afhænger af bl.a. tidsforbrug og af opgavens karaktér og forløb. Men tidligere blev detaljerne ofte først tastet ind, når opgaven var løst og der igen var ro på – typisk på grundlag af noter eller efter hukommelsen. Det var tidskrævende og indebar tillige en risiko for, at der opstod fejl eller at detaljer gik tabt.

 

NEMMERE GLOBAL UDRULNING OG VEDLIGEHOLD

Appen guider kaptajnen gennem forløbet på en tablet i cockpittet, og man skal blot klikke én gang, når man lægger fra kaj, når frem til kundens skib, kaster trossen ombord og hele vejen frem til jobbet er udført. Det øger kvaliteten af informationerne – og alle ydelser, tillæg og ventetider kommer med på den endelige faktura, så vi heller ikke kommer til at fakturere for lidt. Så det er en ret solid business-case hele vejen rundt.” forklarer Peter Nielsen.

En anden betydelig fordel ved at bygge i Azure Mobile Apps er, at det gør løsningen nemmere at udrulle, tilpasse og holde opdateret på globalt niveau og til samtlige besætninger. Uanset om den pågældende båd befinder sig ud for Middelgrundfortet, i Peru eller nær Sydney. Ligeledes kobler TugApp automatisk op til Azure og synkroniserer data, når der er netforbindelse – typisk når slæbebåden er i havn. Driften er derfor ikke afhængig af f.eks. en kostbar satellitforbindelse.

 

"Vi trådte barneskoene med TugApp og fik blod på tanden. Næste store projekt bliver at lægge vores datawarehouse op på platformen, så vi er slet ikke færdige med Azure endnu."

 Peter Nielsen, Global Infrastructure & Service Manager – Group IT, Svitzer A/S

 

AZURE SATTE FART I APP-UDVIKLINGEN

Svitzer havde længe ønsket en løsning, der simplificerede operationen for slæbebådenes besætning og havde i den forbindelse afsøgt en række muligheder for at løse opgaven. Til det formål valgte man at satse på en app – og at bygge den i Azure Mobile Apps i stedet for at kode den på traditionel vis.

”Vi er nået godt i mål med TugApp, og det skyldes ikke mindst, at Lumagate hurtigt var med på vores idé om at satse på cloud og på Platform as a Service. De har også været værdifulde sparringspartnere gennem hele forløbet. Det har stor betydning for en lille it-organisation som vores, at vi kan trække på solid og kompetent erfaring udefra,”siger Peter Nielsen.

Svitzer gjorde også god brug af udviklingsværktøjet Xamarin, så langt det meste af kildekoden kan genbruges til både iOS, Andriod og Windows Phone. Det betyder, at virksomheden kan gøre TugApp tilgængelig for besætningerne, uanset hvilke mobile enheder, der anvendes ombord.

Customer reference - Svitzer from Lumagate on Vimeo.

 

”VI ER SLET IKKE FÆRDIGE MED AZURE ENDNU”

Undervejs har Svitzer arbejdet tæt sammen med Microsoft partneren Lumagate/Innofactor, som har spillet en stor rolle i arbejdet med at få maksimal værdi ud af Azure-satsningen.

”Vi er nået godt i mål med TugApp, og det skyldes ikke mindst, at Lumagate hurtigt var med på vores idé om at satse på cloud og på Platform as a Service. De har også været værdifulde sparringspartnere gennem hele forløbet. Det har stor betydning for en lille it-organisation som vores, at vi kan trække på solid og kompetent erfaring udefra,”siger Peter Nielsen.

Svitzer har desuden bygget videre på Azure-erfaringerne ved at bruge cloudplatformen som basis for virksomhedens BI-dashboard. Men planerne rækker videre endnu.

”Vi trådte barneskoene med TugApp og fik blod på tanden. Næste store projekt bliver at lægge vores datawarehouse op på platformen, så vi er slet ikke færdige med Azure endnu,” siger Peter Nielsen.


Svitzer A/S er en del af AP Møller-Maersk Gruppen, og er et af verdens ældste slæbebåds virksomheder. Virksomheden opererer mere end 300 slæbebåde, rundt om i verden, og har over 4000 ansatte.

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->